Monday, July 27, 2009

Tomyam Campur

Tadi aku ada citer pasal nak buat asam pedas.Tapi bila pk2 balik buat tomyam poktek pun sodap. Tapi rumate dah warning aku. Buat tomyam besa ja, pasai dia tak makan pelik-pelik. Hurmm..ok mem.

Bahan-Bahan:
Isi ayam/daging/udang/sotong
4 biji tomato (dipotong2)
1 pokok ketumbar
3 labu bawang besar(belah lapan)
5 batang serai (diketok2)
4 helai daun limau purut
15 biji cili padi (dibelah jangan putus)

Cara:
1. Masukkan isi ayam/daging dan direbus sehingga lembut bersama2 tomato yang dipotong2.Masukkan garam secukupnya.

2. Masukkan serai,bawang besar, daun ketumbar dan daun limau purut dan cili padi.Masukkan udang /sotong.

3. Rasa garam dan letakkan sedikit serbok perasa.
Cadangan Hidangan:
Makan dengan nasi putih

Sangat sonang. Silalah buat ya.

No comments:

Post a Comment